Hubble'ı Çalıştırmanıza İzin Verirlerse

Astronominin güzelliği, herkesin bunu yapabilmesidir.

En küçük bebekten en gelişmiş astrofizikçiye, astronomiden zevk almak isteyen herkes için bir şey var. Aslında, o kadar erişilebilir bir bilimdir ki, neredeyse herkes bunu neredeyse her yerde yapabilir. Tek yapmaları gereken tek şey bakmak.

Herhangi bir geceye bakarak neredeyse yüz binlerce yıldız, yıldız sistemi, gezegen, uydu, asteroit, kuyruklu yıldız ve hatta arada bir uzay mekiği görebileceğinizi düşündüğünüzde gerçekten şaşırtıcıdır. . Baktığınız gökyüzünün tüm niyetler ve amaçlar için, atalarımızın yüzlerce ve binlerce yıl önce yeni baktıklarında keyif aldıkları aynı gökyüzü olduğunu fark ettiğinizde daha da nefes kesici.

Evrende zamansız bir şey var.
Source Title ile ünlü biri

Evrende zamansız bir şey var. Gezegenlerin, ayın ve yıldızların ötesinde uzun zamandır orada olmaları, evrendeki yerimiz hakkında bir şeyler yapıyor. Aslında, çıplak gözümüzle “gördüğümüz” yıldızların çoğu aslında yüz binlerce yıl önce o yıldızdan gelen ışıktır. Bu ışık şimdi dünyaya ulaşıyor. Yani gerçek anlamda, bakmak zaman yolculuğu gibidir.

Fotoğraf SpaceX, @spacex

Herkes herhangi bir zamanda yıldızlara bakıp aşık olabilirken, astronomi eğlencesi, her baktığınızda daha fazla gördüğünüz ve anladığınız yıldız bakışında nasıl daha yetenekli ve donanımlı hale geleceğini öğrenmektir. Astronomi hobinize ayırabileceğiniz anları çok daha keyifli hale getirmek için atabileceğiniz bazı adımlar.

Geçmiş alın

Astronomi alanındaki büyük keşiflerin arka planını öğrenmek, anlarınızın yıldızlara daha anlamlı bakmasını sağlayacaktır. Dünyadaki en eski bilimlerden biridir, bu yüzden sizden önce bu yıldızlara bakan tarihin büyüklerini öğrenin.

Neye baktığınızı bilin

Takımyıldızları, gece gökyüzünde nasıl gezinileceğini ve gezegenleri ve ünlü yıldızları nasıl bulacağınızı öğrenmek çok eğlenceli. Size rehberlik edecek web siteleri ve kitaplar var.

Bir inek alın

Astronomi kulüpleri, bilgilerini sizinle paylaşmayı seven bilgili amatörlerle dolu canlı yerlerdir. Bir kola ve atıştırmalıkların fiyatı için, size bakan yıldız gidecek ve trivia ve büyük bilgi ile sizi bunaltacak.

Ne zaman bakacağını bil

Sadece havanın bilinmesi yıldız bakışınızın ödüllendirilmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda büyük meteor yağmurlarının ve diğer büyük astronomi olaylarının ne zaman gerçekleşeceğini öğrenirseniz astronomi heyecanını sizin için canlandıracaktır.

Ve her şey söylendiğinde ve yapıldığında. Daha yeni ve daha iyi teleskop arayışınız ömür boyu sürecek. Kendinizi astronomiye bağımlı hale getirdiğinizde deneyim yaşamın her yönünü zenginleştirecektir. Asla kırmak istemediğiniz bir bağımlılık olacak.

Nasıl Bakılır
“Astronomi” denen şeyin farkında olun